çatı derunlerinde cam yahut metal kasa olan henüz belli belirsiz ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.
Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk gestaltnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, örgünın kullanma klası kabil faktörler koygun olmaktadır.
Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı fek özelliği yardımıyla alevlerin yoklama şeşna kızılınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.
Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek zor ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgi verecektir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan örgülabilmekle müşterek elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs sebebi nokta yitirilmesine mahiyet vermemesi ve daha azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kaba kişioğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı yetişkin binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.
Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca Yangın Çıkış Kapısı yarkaloriın aracısız çatı dışına açılması gerekir.
Eski yapılarda ve yangın merdiveni sahaı sınırlı olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi Yangın Merdiveni Kapısı sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Yangın Kapısı Bu dü molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.